Gradska plaža BANJ, Šibenik
3

O projektu

O projektu

 

Ideja o plaži Banj rodila se tijekom 2010. godine, paralelno s intenziviranjem radova na čišćenju terena bivše Tvornice elektroda i ferolegura u čijoj neposrednoj blizini se nalazi plaža.

Riječ je o prostoru koji je u šibenskoj povijesti imao funkciju kupališta, a izgradnjom kanalizacijskog kolektora i vodovoda te na osnovu rezultata studije Instituta Ruđer Bošković o idealnoj kakvoći mora na tom području, stvoreni su preduvjeti za izgradnju buduće plaže koja je Šibenik ponovno okrenula moru i dala značajan impuls revitalizaciji stare gradske jezgre i razvoju turizma.

Idejnim projektom prostor je podijeljen u sedam cjelina, a osim kupališnog dijela predviđeni su obalna šetnica, sportska igrališta, ljetno kino, ugostiteljski objekti, sanitarni čvorovi i dječje igralište, te sadašnje parkiralište.

Radovi na plaži odvijaju se u dvije faze. Prva faza je obuhvatila gotovo sve radove predviđene projektom, uređenje kupališta i sportsko – rekreacijske sadržaje, te je plaža otvorena 17. lipnja 2012. godine, dok će 2013. godine biti u potpunosti dovršena s izgrađenim objektima.

Projekt izgradnje gradske plaže Banj sufinanciralo je i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 2.370.000,00 kuna.

Detalji projekta

Idejni projekt uređenja gradske plaže Banj izradila je šibenska arhitektonska tvrtka ARX; točnije četvero autora - Damir Lasinović, Marko Paić, Ivona Ivčević i Ivana Lozić. ...

Vremenska kapsula

Gradonačelnik dr. Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović položili su u temelje aluminijsku tubu u kojoj se nalazi pismo budućim generacijama Šibenčana i kunske kovanice kao svjedočanstvo jednog vremena. ...

Copyright 2013 © www.banj.hr | Sva prava pridržana