Gradska plaža BANJ, Šibenik
3

Detalji projekta

Detalji projekta

 

Idejni projekt uređenja gradske plaže Banj izradila je šibenska arhitektonska tvrtka ARX; točnije četvero autora - Damir Lasinović, Marko Paić, Ivona Ivčević i Ivana Lozić.

Plaža će se prostirati na prostoru od oko 12 000 četvornih metara, na području ispod parkirališta na bazenu u Crnici.  Idejnim projektom taj je prostor podijeljen u sedam cjelina, a osim kupališnog prostora predviđeni su obalna šetnica, sportska igrališta-skate poligon, free-climbing, odbojka na pijesku, igralište za košarku, ljetno kino, ugostiteljske objekte, sanitarni čvorovi i dječje igralište te sadašnje parkiralište.

Kakvoća mora uz buduću plažu, koju je pratio Institut Ruđer Bošković, proglašena je idealnom za takav sadržaj, a gradnja kanalizacijskog kolektora i vodovoda koja je dovršena riješila je jedan od osnovnih preduvjeta za uređenje gradske plaže. Tijekom studenog 2010. završeni su i radovi na sanaciji lokacije budućeg kupališta, a u sklopu sanacije prostora TEF-a. U međuvremenu, utvrđena je granica pomorskog dobra.

Elaborat stanja okoliša na području buduće plaže na području bivše Tvornice elektroda i ferolegura u Šibeniku (TEF) (2.80 MB)

Mjerenje kvalitete mora Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije na budućoj plaži Banj (612.43 kB)

FOTO: Animacije Banj

 

Copyright 2013 © www.banj.hr | Sva prava pridržana