Gradska plaža BANJ, Šibenik
3

Podizanjem Plave zastave otvorena sezona kupanja na Banju

Podizanjem Plave zastave otvorena sezona kupanja na Banju

Uz intoniranje hrvatske himne jučer je gradonačelnik Šibenika Željko Burić podigao Plavu zastavu na Gradskoj plaži Banj i tako simbolično otvorio plažu za kupače.

„Od sutra se svi naši sugrađani ponovo mogu kupati na ovoj plaži na koju smo svi ponosni.“ rekao je gradonačelnik i podigao Plavu zastavu.

Plavu zastavu dodjeljuje udruga "Lijepa naša", a plaža Banj, iako je tek drugu godinu otvorena za kupače, zadovoljila je sve potrebne kriterije. Plava zastava nije samo oznaka ekološki čiste plaže, već sadržava i kriterije odgoja i obrazovanja o okolišu i unaprjeđenja sadržaja na plažama i marinama.
Plava zastava je danas u svijetu vrlo cijenjena turistička markica koja je sve brojnijim turistima glavni orijentir prilikom odabira destinacije, stoga je zastava koje se od jučer vijori na Banju i dobar marketinški alat za još veći broj turista koji će posjetiti šibensku gradsku plažu.

Plava zastava (The Blue Flag) je međunarodna ekološka nagrada, projekt zaštite okoliša, mora i priobalja čiji je nositelj međunarodna zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmental Education - FEE) koji se svake godine provodi u Europi i ostalim dijelovima svijeta. Istovremeno, Plava zastava je usmjerena prema zaštiti prirodnog okoliša priobalja i zaštiti mora.

FOTO: Podizanje plave zastave na Banju

 

Objavljeno: 01.07.2013, 12:11 Natrag na pregled ostalih novosti

Copyright 2013 © www.banj.hr | Sva prava pridržana